Ook dit werk van Madelon Weinberger is te bezichtigen tijdens de Atelierroute. Foto: Madelon Weinberger
Ook dit werk van Madelon Weinberger is te bezichtigen tijdens de Atelierroute. Foto: Madelon Weinberger (Foto: MadelonWeinberger)

Kunstenaars openen hun ateliers

door: Jolette van Eijden

Atelierroute Putten op 1, 2 en 3 juni

PUTTEN - Het jaarlijkse kunstevenement van Putten, de Atelierroute, komt er weer aan. Puttense kunstenaars stellen hun ateliers opnieuw een weekend lang open voor publiek. Op 1, 2 en 3 juni kunnen kunstliefhebbers op acht verschillende locaties verspreid over Putten het werk van 23 kunstenaars bekijken.

De opening van deze 21ste Atelierroute vindt plaats op donderdagavond 31 mei om 20.00 uur in de Kunstkelder van het gemeentehuis. Hier is een themaexpositie ingericht met verzameld werk van de deelnemers aan de Atelierroute. De coördinator van de Kunstkelder, Atty Heijting, verricht de feestelijke opening en belangstellenden zijn daarbij van harte welkom.

Het thema is dit jaar 'Grenzen'. Voor de werken in de Kunstkelder hebben de kunstenaars zich laten inspireren door dit thema. Het is een boeiende, diverse verzameling kunst, omdat een ieder werkt vanuit zijn eigen discipline en inspiratie. Te zien zijn uiteenlopende vormen van beeldende kunst, zoals etsen, glaskunst, tekeningen, keramiek, aquarellen, fotografie, schilderijen, textiele werkvormen en ruimtelijk werk.

'Grenzen'

Met het thema 'Grenzen' sluiten de kunstenaars naadloos aan bij het thema van het Erfgoed Festival 2018, 'Over Grenzen van Gelderland'.

In het kader van dit Erfgoed Festival worden van 23 mei tot en met 22 juli door diverse deelnemers talloze activiteiten in heel Gelderland georganiseerd. Atelierroute Putten is daar één van. Het kunstevenement valt, samen met de bijbehorende expositie in de Kunstkelder, midden in deze festivalperiode.

Tijdens de Atelierroute 2018 zijn de ateliers geopend op vrijdag 1 juni van 13.00 uur tot 21.00 uur, op zaterdag 2 juni en zondag 3 juni van 11.00 uur tot 17.00 uur. Let op, sommige ateliers zijn, net als de Kunstkelder, gesloten op zondag.

Uitgebreide informatie en een plattegrond inclusief adresgegevens van de ateliers, zijn te vinden op www.atelierrouteputten.nl.

Daar is ook de flyer te downloaden met een kaartje en de adressen.

Meer berichten