'Van Klaagzang naar Hoop' maakt deel uit van het Erfgoedfestival 'Over Grenzen'. Foto: G. Van Luttikhuizen
'Van Klaagzang naar Hoop' maakt deel uit van het Erfgoedfestival 'Over Grenzen'. Foto: G. Van Luttikhuizen (Foto: Gerwin van Luttikhuizen)

Theaterstuk wordt door saxofoonmuziek omlijst

PUTTEN - Het theaterstuk 'Van Klaagzang naar Hoop', dat de Puttense razzia als uitgangspunt heeft, wordt eind juni op locatie in Putten ten tonele gebracht. De start is bij het herdenkingsmonument 'De vrouw van Putten'.

De vragen: 'hoe gingen de vrouwen en kinderen, wiens mannen en vaders waren weggevoerd, verder met hun leven'? 'Hoe verhoudt dit verhaal van bijna 75 jaar geleden, zich tot vergelijkbare gebeurtenissen uit het verre verleden en het heden?, komen in de voorstelling aan de orde. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling van de makers de gebeurtenissen in Putten van 1944 historisch verantwoord ná te spelen. Negen Puttense speelsters, die allemaal een binding met de razzia hebben, vijf kinderen en een Syrische vrouw spelen mee in de theatervoorstelling. De repetities onder leiding van regisseur Myriam Cloosterman zijn in volle gang en het stuk krijgt steeds meer vorm, mede door de inbreng van de spelers. Het is een indrukwekkend repetitieproces. Diverse muzikanten van "Saxus", het saxofoonorkest van Barneveld, verzorgen de muzikale omlijsting. Koralen en muziekstukken gecomponeerd door Astor Piazzolla, gaan het toneelspel verrijken. Er worden vier voorstellingen 'Van Klaagzang naar Hoop' opgevoerd: op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni om 17.00 uur en 20.00 uur. De start is bij de Vrouw van Putten. De kaartverkoop en reserveringen starten vanaf 4 juni bij de VVV Putten.

Meer berichten