Een deel van groep 3 bezoekt de Dierenkliniek aan de Achterstraat. Foto: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer
Een deel van groep 3 bezoekt de Dierenkliniek aan de Achterstraat. Foto: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Leerlingen van De Akker op bezoek bij de dierenarts

PUTTEN - De dierenkliniek aan de Achterstraat en de Dierenkliniek Putten aan de Roosendaalseweg ontvingen donderdag de leerlingen van groep 3 van basisschool De Akker.

Bij de dierenkliniek aan de Achterstraat werden de kinderen eerst ontvangen met limonade en wat lekkers door Imke van Deventer bij Dier en Gezin om vervolgens naar dierenarts Stephan Beunis te gaan die ze tijdens een echt 'Kinderspreekuur' van alles ging uitleggen over de praktijk. Zo mochten ze naar een hartje luisteren met de stethoscoop, door de microscoop kijken en een röntgenvest dragen. Stephan en zijn vrouw Imke hadden hiervoor hun eigen teckels en een andere hond meegenomen.

Leerkracht Christa legde uit: "We werken altijd met thema's en momenteel zijn we bezig met het thema 'dieren'. Af en toe organiseren we dan een uitje om iets in de praktijk te bekijken. Omdat de groep wel een beetje groot is hebben we de groep in tweeën gesplitste en is de ene helft bij de andere dierenkliniek in Putten. De dierenartsen vragen hier niets voor maar om hen te bedanken wilden we toch iets geven. De 50 euro van de school gaat daarom in de pot voor KNGF autisme geleidehonden voor kinderen."

Aan het einde van hun bezoek kregen alle leerlingen nog een 'Dierenwijsneusbrevet'.

"Dat geven we altijd mee na het kinderspreekuur of als kinderen geslaagd zijn voor de 'opdrachten' bij Dier en Gezin", vertelt Imke van Deventer.

Meer berichten