Eibert Pieper heeft boek uitgebracht met zijn levensverhaal. Foto: Eigen foto
Eibert Pieper heeft boek uitgebracht met zijn levensverhaal. Foto: Eigen foto (Foto: Y.Pieper)

Eibert Pieper presenteert levensverhaal in boekvorm

PUTTEN - Het boek 'Ik ben blind, maar verder is alles goed…' van Eibert Pieper is afgelopen zaterdag gepresenteerd en beslaat zijn levensverhaal als judoka, ondernemer en schutter.

Eibert Pieper, geboren in Barneveld, is tot zijn zevende jaar opgegroeid in Putten. Van zijn zevende tot zijn zeventiende heeft hij zijn jeugdjaren doorgebracht in het internaat van Bartimeus in Zeist. Eibert was wereldwijd de eerste blinde die op zijn negentiende jaar de zwarte band in de judosport haalde, altijd in de 'normale' competitie tegen ziende judoka's, waar hij het uiteindelijk tot de derde Dan heeft gebracht. Met paardrijden is hij eens eerste geworden van zestien ziende ruiters tijdens een wedstrijd in Manege Kerckebos. Eibert heeft tien jaar op de Gerofabriek in Zeist gewerkt als machinaal graveur in is nog steeds de enige blinde die dit diploma heeft gehaald. Na zij judo carrière is hij op zijn 55e begonnen met de schietsport voor blinden en slechtzienden waarmee hij in Slovenië achtste van de wereld is geworden.

Pieper heeft ondanks zijn niet zo geweldige jeugd, waar armoede, drank en het overlijden van zijn moeder op zeer jonge leeftijd een grote rol speelden, laten zien dat je met veel wilskracht en doorzettingsvermogen een heel eind kan komen in het leven. Hij heeft zijn levensverhaal laten opschrijven en in boekvorm uitgebracht. De schrijver, redacteur en producent van het boek is Gerrit Bosman.

'Ik ben blind, maar verder is alles goed…' is te bestellen via de website www.eibertpieper.nl. Belangstellenden kunnen daar een formulier invullen en na betaling van het verschuldigde bedrag van 22,50 euro (incl. verzendkosten) wordt het boek per post opgestuurd.

Meer berichten