Foto: Gemeente Putten

Column: Vertrouwen in de politiek

Twee dagen na de gemeenteraadsverkiezingen liep ik het huis van mijn schoonouders binnen. Daar trof ik hun boekhouder (een wat oudere man) en met enige trots vertelde mijn schoonvader aan hem dat ik één van de nieuwe raadsleden van Putten was geworden.

De eerste vraag die ik van 'de boekhouder' kreeg was welk persoonlijk belang ik had om nu gebruik te kunnen maken van mijn positie, want immers daar zaten raadsleden toch voor in de raad? Deze vraag vond ik erg pijnlijk, want kennelijk is dit dan de indruk die men heeft van de Puttense politiek?!

Uiteraard weet ik dat we niet met z'n allen moeten generaliseren en niet moeten (be)denken dat iedereen zo denkt, maar dit gevoel leeft dus kennelijk wel. Het was namelijk niet de eerste keer dat ik dit hoorde…….

Mijn eerste gedachte die opkwam was het idee of de benadering van hoe we dit gevoel of deze gedachte bij de Puttenaar kunnen veranderen. Laten zien dat wij als gemeentebestuur er voor de burgers zijn en niet andersom! Luisteren naar de ideeën en zeker ook de zorgen van onze burgers, maar bovenal: gelijke monniken gelijke kappen.

Het weg kunnen nemen van het gevoel van wantrouwen zou voor mij al een persoonlijke overwinning zijn!

Het Puttens Weekblad is niet compleet zonder een column. Iedere week vertelt een Puttense politicus in deze column wat hem of haar bezighoudt. Deze week is het de beurt aan Ellis van Dam, raadslid voor Gemeentebelangen.

Als u op deze column wilt reageren, stuur dan een e-mail naar redactie.pwb@persgroep.nl of laat een berichtje achter op www.puttensweekblad.nl

Meer berichten