Wethouder Gerbert Priem knipte het lint samen met rolstoeltrainer Eric Stuurman door. Dit onder toeziend oog van veel leden, aannemers en vijf rolstoeltennissers. Foto: Eigen foto
Wethouder Gerbert Priem knipte het lint samen met rolstoeltrainer Eric Stuurman door. Dit onder toeziend oog van veel leden, aannemers en vijf rolstoeltennissers. Foto: Eigen foto (Foto: De Vale Ouwe)

De Vale Ouwe nu rolstoelvriendelijk

PUTTEN - Bij tennisclub De Vale Ouwe speelt sinds vier jaar een groep rolstoeltennissers zowel in de hal als op de buitenbanen. Het clubhuis was daar echter niet op ingericht, maar na een verbouwing zijn alle sanitaire voorzieningen vernieuwd en aangepast aan de wensen van de rolstoelers. Afgelopen zaterdag vond de officiële opening plaats.

Wethouder Priem was speciaal naar de tennisclub gekomen om samen met een aantal rolstoeltennissers de opening te verrichten. "Als vereniging zijn we er trots op dat deze groep bij ons kan trainen. Zeker nu we echt alle juiste voorzieningen hebben, hopen we in de toekomst ook toernooien voor deze doelgroep te kunnen houden. Dit alles is mogelijk gemaakt dankzij een forse subsidie van de gemeente en de benodigde eigen middelen. We zijn de gemeente erg dankbaar", aldus Jan van Gessel, voorzitter van het bestuur.

Eric Stuurman verzorgt de trainingen voor mensen met een beperking. Hij is een van de weinige trainers die zelf ook in een rolstoel zit. "Dat maakt het makkelijker. Ik weet precies wat een stoel kan. Er komen mensen uit het hele land bij ons trainen. We trainen vier vaste uren en de rest op afspraak. Ik ben hier dus zeer regelmatig te vinden", aldus Eric. Stuurman is naast trainer ook werkzaam in de motorzaak van zijn schoonvader en heeft een bedrijf voor sportrolstoelen. "Ik heb topsport bedreven en vier keer deelgenomen aan de paralympische zomerspelen. De laatste keer was in 2008. Ik ben wel altijd blijven tennissen maar speel geen wedstrijden meer. Het was een dure hobby." Eric zit al dertig jaar in een rolstoel en moet bij alles wat hij doet eerst bekijken of hij er met zijn rolstoel terecht kan. "Ik ben dan ook zeer blij met de aanpassingen die de Vale Ouwe nu heeft gerealiseerd. De Vale Ouwe heeft wel meer aanpassingen moeten doen om ons te faciliteren. We vragen vaak nergens om maar er wordt ongelofelijk goed meegedacht. Als een vrijwilliger ziet dat het moeite kost om ergens te komen wordt er al snel een drempel met opritje neergelegd. Ook is er een mogelijkheid gecreëerd om onze rolstoelen achter slot en grendel op te bergen. Nu we volledig zijn aangepast kan het best meer mensen trekken. Ik wil echter voornamelijk gemotiveerde mensen trainen. Tevens moet er wel een klik zijn. Ik observeer veel en film ook regelmatig tijdens de trainingen. Na afloop kunnen we dan bespreken wat de verbeterpunten kunnen zijn."

Van Gessel vult nog aan: "Ik ben er echt trots op dat we deze groep mensen hier nu ook kunnen laten spelen. De verbouwing is uitgevoerd door onze eigen sponsors. Zij hebben hun uiterste best gedaan om alles in orde te krijgen."

Meer berichten