Jeroen en Ingrid van Til hopen dat Putten zich jaarlijks een dag wil inzetten voor Kika. "We onderzoeken nog of een dergelijk initiatief tot de mogelijkheden behoort. Want kinderen en kanker horen niet samen." Foto: Everdien Molenaar van Geliefd Fotografie en Design
Jeroen en Ingrid van Til hopen dat Putten zich jaarlijks een dag wil inzetten voor Kika. "We onderzoeken nog of een dergelijk initiatief tot de mogelijkheden behoort. Want kinderen en kanker horen niet samen." Foto: Everdien Molenaar van Geliefd Fotografie en Design (Everdien Molenaar Geliefd Fotografie & Design)

Floor for Life doneert groot bedrag

PUTTEN - Floor van Til zou op dinsdag 27 maart acht jaar geworden zijn. Maar bij Floor werd in december 2014 een neuroblastoom ontdekt en ze moest voor een behandeling naar Amerika. Veel inwoners uit Putten en omstreken zetten zich in om geld in te zamelen zodat het voltallige gezin mee kon naar Amerika.

Zeven maanden lang verbleef het gezin in Philadelphia en werd Floor intensief behandeld. Helaas ging het toch nog mis. Floor overleed op 10 augustus 2016 aan de gevolgen van kinderkanker.

De Stichting Floor for Life werd in 2015 opgericht om geld in te zamelen zodat de kosten die voortkwamen uit de behandeling van Floor betaald konden worden. Onlangs heeft de Stichting 75.000 euro overgemaakt aan Villa Joep, deze stichting doet onderzoek naar kinderkanker. "Er is nu nog 15000 euro over en we hebben wel mooie ideeën hoe dat besteed gaat worden. Maar eerst moeten we onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. We verwachten dat de stichting rond de zomer opgeheven wordt", vertellen Jeroen en Ingrid, de ouders van Floor. "De stichting was heel hard nodig en we zijn ontzettend dankbaar dat we, door de inzet van velen, de gelegenheid hebben gekregen om samen zeven maanden naar Amerika te kunnen gaan. We hebben geen kans gemist en alles gedaan wat mogelijk was. We zijn zelfs letterlijk naar de andere kant van de wereld gevlogen. We kijken terug op een bijzondere tijd. Het verdriet over het verlies van Floor drukt overal op. Vooral hoogtijdagen zijn moeilijk. Dan horen we met zijn zessen te zijn", aldus Ingrid.

Jeroen vult aan: "Iedereen heeft zo zijn best gedaan. We hebben anderhalf jaar extra tijd met Floor gehad. Door het ingezamelde geld konden we zorgeloos voor haar zorgen. Als we terugkijken zat het nooit mee met de behandeling van Floor. Er bleven altijd wel wat plekjes over maar we bleven hoop houden." Jeroen en Ingrid willen zich wel blijven inzetten voor Kika. "In de periode dat Floor ziek was zagen we steeds nieuwe kinderen binnenkomen en dat kan niet, dat mag niet. We hopen dat er snel een oplossing gevonden wordt. Wij hebben ons verhaal en onze droom en daar willen we wat mee doen, maar de energie ontbreekt momenteel. Tussen 2012 en 2016 zijn er in Putten vier kinderen overleden aan kanker. Wat zou het mooi zijn als Putten zich jaarlijks een dag inzet om geld voor Kika in te zamelen."

Omdat Floor dinsdag jarig was werd er getrakteerd in haar klas. Ingrid geeft aan: "Dat blijven we doen tot en met groep 8. Ze heeft ook nog een plekje in de klas. Floor wordt niet vergeten." De verjaardag van Floor is voor het gezin een dag van herdenken en vieren. "Zij was het mooiste cadeautje wat we ooit als gezin hebben gehad en dat vieren we."

Meer berichten