'Voor Elkaar' is een initiatief van Zorggroep Noord-West Veluwe, Icare, Norschoten, Zorgerf Buitenland en Stichting Welzijn Putten. Foto: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer
'Voor Elkaar' is een initiatief van Zorggroep Noord-West Veluwe, Icare, Norschoten, Zorgerf Buitenland en Stichting Welzijn Putten. Foto: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Kalender voor mantelzorgers

PUTTEN - De theaterzaal van Stroud was tot de nok gevuld afgelopen maandagavond voor de theatervoorstelling 'Dag Mama' door Dementie in Theater.

De 250 aanwezigen zagen het toneelstuk en luisterden naar een lezing waarin inzichten, handvatten en omgangsvormen werden aangereikt om aan te kunnen sluiten bij de belevingswereld van de mens met dementie. Het theaterstuk vormde de aftrap van 'Voor Elkaar', een jaarkalender van activiteiten voor mensen die zorgen voor iemand met dementie. 'Voor Elkaar' is een initiatief van Zorggroep Noord-West Veluwe, Icare, Norschoten, Zorgerf Buitenland en Stichting Welzijn Putten.

'Voor Elkaar' organiseert inspirerende bijeenkomsten voor mensen die zorgen voor iemand met geheugenproblemen. 'Voor Elkaar' wil deze mantelzorgers helpen met informatie die hun lastige taak een beetje makkelijker kan maken. Tijdens deze bijeenkomsten wordt aan verschillende thema's aandacht geschonken, zoals bewegen, muziek en hulp bij dementie. Waar in voorgaande jaren de initiatiefnemers apart van elkaar bijeenkomsten organiseerden voor de mantelzorgers in eigen kring worden de bijeenkomsten nu samen georganiseerd en ze zijn voor alle mantelzorgers toegankelijk. Daardoor kan meer continuïteit en een breder aanbod geboden worden.

Van maart tot en met februari volgend jaar zijn twaalf bijeenkomsten georganiseerd, steeds rond de 19de van de maand. Op de 'Voor Elkaar' kalender is te zien welke bijeenkomsten georganiseerd worden en waar en wanneer die plaatsvinden. De kalender werd uitgedeeld aan alle bezoekers van de voorstelling. Ook een kalender ontvangen? Bel naar Gijsbert Willem Evers van SWP: 357078.

Meer berichten