De optocht van Koningsdag 2017 trok traditiegetrouw weer veel kleurrijke deelnemers. De Oranjevereniging maakt het programma voor 2018 bekend tijdens de jaarvergadering. Foto: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer
De optocht van Koningsdag 2017 trok traditiegetrouw weer veel kleurrijke deelnemers. De Oranjevereniging maakt het programma voor 2018 bekend tijdens de jaarvergadering. Foto: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Vernieuwd programma Koningsdag

PUTTEN - De Oranjevereniging maakte traditiegetrouw het programma voor Koningsdag 2018 bekend tijdens de jaarvergadering die vorige week werd gehouden in Stroud. 

Voorzitter Arie Schreuder gaf aan: "Na elf jaar zal er in 2018 geen Pleinfeest meer worden georganiseerd. De laatste twee jaar kwamen we financieel niet meer uit en daarom hebben we hiertoe moeten besluiten. De kosten voor zo'n groot professioneel feest liepen steeds meer op en met een krimpend ledenaantal bleek het niet meer verantwoord te zijn. In plaats van het Pleinfeest dopen we dit jaar het Marktplein om tot Koningsplein en daar komen een zestal foodtrucks te staan die een diversiteit aan eten zullen aanbieden. Ook wordt er een klein podium opgebouwd en hier worden continue optredens verzorgd door diverse artiesten in de trant van singer/songwriters. Het terras hierbij wordt verzorgd, net als voorgaande jaren, door 'De Hertogh eten en drinken'. Nadat het vuurwerk is afgestoken zal het programma om 22.30 uur eindigen."

Verder bevat het programma van Koningsdag ook nog heel veel bekende activiteiten, zoals de optocht, de kleedjesmarkt, het kindertheater en de kinderspelen op het Fontanusplein. Schreuder vervolgt: "Ondanks de andere invulling van de middag en avond gaan we er een fantastisch Koningsfeest van maken. We hebben overal aan gedacht. We hopen natuurlijk op prachtig weer maar als het slecht weer is plaatsen we grote tenten, zodat het feest gewoon door kan gaan."

De Oranjevereniging heeft het afgelopen jaar ook de samenwerking gezocht met Errie Hazeleger, organisator van de Oranje Scheg. "In ons dorp is al een paar jaar een groep zeer gemotiveerde mensen actief die de Groene Scheg omtovert in de Oranje Scheg en op Koningsdag een mooi programma voorschotelt voor de inwoners van Putten. Met ingang van dit jaar hebben we de krachten gebundeld en bieden we samen een programma aan voor alle inwoners. De Oranje Scheg blijft autonoom en hun activiteiten wijken niet af van voorgaande jaren. Maar we bundelen wel onze krachten om tot een mooie Koningsdag te komen. Errie Hazeleger heeft ook een bestuurszetel bij de Oranjevereniging aanvaard. Daar zijn we erg blij mee."

Over enkele weken wordt het programmaboekje van de Oranjevereniging weer huis-aan-huis verspreid. Het beknopte programma al te zien op de website www.oranjeverenigingputten.nl. Tijdens de jaarvergadering werden ook de twee bestuursleden Trudy Schippers en Klaas Jan Moltmaker herbenoemd voor de komende jaren. Jonneke Carbo is afgetreden en Errie Hazeleger is officieel toegetreden als nieuw bestuurslid.

Meer berichten