Wij Putten in afwachting van de verkiezingsuitslag
Wij Putten in afwachting van de verkiezingsuitslag

Wij Putten blijft de grootste partij

PUTTEN - Wij Putten blijft de grootste partij en Gemeentebelangen heeft de grootste overwinning geboekt en krijgt er een zetel bij. Alle partijen hebben meer stemmen gekregen dan vier jaar geleden, met uitzondering van de ChristenUnie die wat minder stemmen kreeg dan voorheen. Ook de SGP heeft flinke winst geboekt.

De voorlopige uitslag is als volgt: Wij Putten kreeg 3362 stemmen en dat komt neer op 5 zetels, de ChristenUnie houdt met 2502 stemmen 4 zetels en ook het CDA blijft op vier zetels staan met 2485 stemmen. Gemeentebelangen haalde met 2083 stemmen een extra zetel binnen. Zij komen nu met drie zetels in de gemeenteraad. De SGP kreeg 1888 stemmen en dat betekent dat ook deze partij hun drie zetels in de raad behouden.

De grootste stijging was voor Gemeentebelangen die 648 stemmen meer kreeg van de kiezers dan vier jaar geleden. Ook de SGP boekt forse winst met 308 stemmen meer dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen. Het CDA kreeg 171 meer stemmen en Wij Putten kon rekenen op 162 extra stemmen. De ChristenUnie leverde 117 stemmen in.

Daarmee lijkt het erop dat de kiezers die voorheen voor de VVD gekozen hebben hun stemmen hebben verdeeld tussen Gemeentebelangen en de SGP.

De opkomst was 65.5 procent en dat is een fractie lager dan vier jaar geleden toen nog 66.32 procent van de Puttense kiesgerechtigden hun stem uitbrachten

Deze voorlopige uitslag is gebaseerd op de telling op partijniveau. Vandaag, donderdag 22 maart, wordt op kandidaat niveau geteld. Vrijdag 23 maart wordt de uitslag definitief vastgesteld.

Meer berichten