Wendela gaf een kookworkshop aan diverse vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Putten. Ze legt aan mevrouw Willemsen uit wat precies de bedoeling is. Foto: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer
Wendela gaf een kookworkshop aan diverse vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Putten. Ze legt aan mevrouw Willemsen uit wat precies de bedoeling is. Foto: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Vrijwilligers in het zonnetje gezet

PUTTEN - De stichting Zonnebloem heeft aan Groevenbeek Putten gevraagd of zij de vrijwilligers een keer in het zonnetje willen zetten en daar werkte de school graag aan mee.

De vrijwilligers van de Zonnebloem werden rond lunchtijd ontvangen door een groepje leerlingen. In de ochtenduren hadden de leerlingen de lunch ingekocht en klaargezet. Ook de workshops die na de lunch werden gegeven waren al goed voorbereid. Na de lunch kregen de vrijwilligers eerst een rondleiding door de school. Bij terugkomst gaf een van de vrijwilligers aan: "Er is zoveel veranderd. Alles is veel meer open geworden."

Jermo sprak de vrijwilligers toe: "Vandaag hebben wij speciaal voor jullie een leuke middag georganiseerd. U heeft het verdiend. Vrijwilligerswerk is niet zo gewoon als velen denken, het is misschien wel het allernuttigste werk dat er bestaat. Het klinkt zo gewoon om bij iemand op de koffie te gaan, met iemand te wandelen, een boodschappenhulp of vrijwilliger bij een instelling te zijn maar dit is heel erg bijzonder. In een drukke maatschappij als de onze kijken we bewust of onbewust niet meer naar elkaar om. Gewoon even kletsen, wandelen of boodschappen doen. Dat zijn de kleine dingen die een mens zo gelukkig maken. Laten we er samen voor zorgen dat we meer naar elkaar gaan omzien en zo nodig voor elkaar klaarstaan. Dat zou een mooi begin zijn, want als iedere vrijwilliger een ster was dan werd het nooit meer donker op aarde." Na deze mooie woorden van Jermo vertelden de leerlingen nog over hun opleiding en de stages die zij volgen. "We worden niet opgeleid tot een beroep maar om een goede keuze te kunnen maken. We zijn hier heel praktisch bezig en worden voorbereid op het mbo."

Na deze inleiding gingen de vrijwilligers in groepjes uiteen om workshops te volgen. Zo was er een kleine kookworkshop, konden de vrijwilligers een handmassage geven, nagels werden gelakt, maar er werden ook gezelschapsspelletjes gespeeld. Ook gaven enkele leerlingen een workshop gamen. De vrijwilligers genoten zichtbaar van de omgang met de leerlingen. Wendela gaf een kookworkshop aan mevrouw Willemsen en Rika Pieper. "Ik vind het heel erg leuk om dit samen te doen", aldus Rika. Mevrouw Willemsen geeft aan: "Ik bak thuis ook erg graag en maak regelmatig appeltaarten en appelbollen." De dames die de workshop handmassage geven hadden de grootste lol met elkaar en de leerlingen. Ook in de nagelstudio wordt er gezellig gekletst. De vrijwilligers en de leerlingen genieten zichtbaar. Twee leerlingen brengen ondertussen koffie en thee. "Het was ontzettend leuk om zo eens even op Groevenbeek te kijken", vonden de vrijwilligers.

Meer berichten