Foto: ChristenUnie

Column Lubbert van den Heuvel: Waardig ouder worden!

Waarom ga je als Puttens raadslid in campagnetijd voor de gemeenteraadsverkiezingen in een blauw jasje naar Utrecht? Die vraag kwam even in me op toen ik de uitnodiging kreeg om het 'Manifest Waardig ouder worden' te ondertekenen.

De vraag sloeg echter snel om in enthousiasme en het werd 'Gaaf, ik mag naar Utrecht om het 'Manifest Waardig ouder worden' te ondertekenen.

Dankbaar richting Gert-Jan Segers en Carola Schouten, de ChristenUnie vertegenwoordigers tijdens de onderhandelingen in Den Haag. Zij hadden tijdens de onderhandelingen immers een budget van 180 miljoen euro voor het thema 'Waardig ouder worden' beschikbaar weten te krijgen.

Een thema waar we lokaal graag invulling aangeven. Bij het thema Waardig ouder worden gaat het immers om zaken als

- Een lokale aanpak van eenzaamheid

- Een dementievriendelijke gemeente

- Aantrekkelijk vrijwilligerswerk

- Zorg op maat

- Betaalbaar sporten en bewegen

Stuk voor stuk essentiële en belangrijke zaken als het gaat om de zorg voor ouderen. Hoe mooi is dit 'Waardig ouder worden' als reactie op de initiatiefwet "Waardig levenseinde" van D66.

Met dankbaarheid en overtuiging heb ik het manifest ondertekend, vol verve zal de ChristenUnie zich inzetten om dit manifest ook in Putten handen en voeten te geven.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart gaat het om Putten! Voor behartiging van de Puttense belangen moeten je ook over gemeentegrenzen heen kunnen kijken!

Het Puttens Weekblad is niet compleet zonder een column. Iedere week vertelt een Puttense politicus in deze column wat hem of haar bezighoudt.

Deze week is het de beurt aan Lubbert van den Heuvel, fractievoorzitter van de ChristenUnie.

Als u op deze column wilt reageren, stuur dan een e-mail naar redactie.pwb@persgroep.nl of laat een berichtje achter op www.puttensweekblad.nl

Meer berichten