Foto: Bart Stornebrink

Pasman Putten steunt Stichting KidzKlix

PUTTEN - Les geven in de natuur is natuurlijk de wens van iedere pedagoog. De combinatie van beleven en leren klinkt ons als muziek in de oren. KidzKlix heeft die combinatie gemaakt. Een ideale mix van de volgende leerdoelen; natuur- en milieu educatie, duurzaamheid, biologie/ecologie, multi media, techniek, kunst en cultuur, zintuigen prikkelen, zelfontplooiing. En dat allemaal in slechts één dagdeel!

Wat gaan we doen? De kinderen gaan samen met een professionele natuurfotograaf een natuurgebied bezoeken. De kinderen krijgen allemaal hun eigen fotocamera te leen. Het doel is om mooie natuurvondsten te fotograferen. Onze fotografen vertellen bij alles wat ze vinden een leuk en leerzaam natuurweetje. Zij kennen de natuur op hun duimpje. De fototechniek is bijzaak, maar ze helpen de kinderen natuurlijk allemaal bij het maken van een mooie scherpe foto. Beleving staat voorop, niet de techniek. De Nikon S33 cameraatjes die wij gebruiken zijn heel kindvriendelijk.

Naderhand gaan we de mooiste foto’s sorteren en presenteren die dezelfde dag nog aan de kinderen. We leggen dan uit waarom het een goede foto is en vertellen nogmaals iets over wat je op de foto ziet. Eventueel kunnen de kinderen een winnaar kiezen en die ontvangt dan een prijs.

Met kennis van fotografie en natuur en door samenwerking met diverse partners, wil KidzKlix kinderen de liefde en verantwoordelijkheid bijbrengen voor de natuur en op die wijze hun fysieke en mentale ontwikkeling stimuleren.

Pasman Putten vond dit een prachtig initiatief. Op onze vraag, of zij ons wilden helpen met een mooie autobelettering, beantwoorden ze met een luide JA.

Geheel kosteloos heeft Pasman Putten de bedrijfsauto van KidzKlix voorzien van een prachtig en opvallend design.

Volg ons op www.kidzklix.nl, op Facebook, Instagram en Twitter.

Meer berichten

Shopbox