Belangstellenden voor één van de twee functies kunnen contact opnemen met de huidige coördinator Aafke Kars via telefoonnummer: 0341- 361613 of 06- 10243570. Mailen kan ook naar aafkekars@gmail.com. Foto: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer
Belangstellenden voor één van de twee functies kunnen contact opnemen met de huidige coördinator Aafke Kars via telefoonnummer: 0341- 361613 of 06- 10243570. Mailen kan ook naar aafkekars@gmail.com. Foto: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Telefooncirkel zoekt vrijwilligers

PUTTEN - De Telefooncirkel is een dienst waarbij vrijwilligers elke ochtend bellen naar inwoners uit Putten die behoefte hebben aan regelmatig contact. Het gaat om mensen die het prettig vinden om aan het begin van de dag gebeld te worden.

De vrijwilligers die bij de Telefooncirkel werken zorgen ervoor dat mensen gemotiveerd en met een goed gevoel aan hun dag beginnen. De Telefooncirkel bestaat al bijna dertig jaar en er wordt goed gebruik van gemaakt. Nu is de telefooncirkel dringend op zoek naar twee coördinatoren. Aafke Kars-Vossestein is al heel wat jaren werkzaam als coördinator van deze Telefooncirkel en nu haar man gestopt is met werken wil ze graag haar handen meer vrij hebben.

"Ik wil wel blijven bellen als vrijwilliger maar de coördinatietaken nu graag overdragen aan anderen. We zoeken een duo zodat het werk kan worden verdeeld. En het is natuurlijk veel gezelliger. Een coördinator is het aanspreekpunt voor de vrijwilligers en de deelnemers. De coördinatoren zorgen er onder andere voor dat de bel-roosters worden gemaakt, dat er een intake is met nieuwe cliënten en dat er vier keer per jaar een vergadering wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Welzijn Putten. De tijdsbesteding komt neer op twee tot drie uur per week."

Tanja van Driel is projectleider sociale netwerken bij de SWP en geeft aan: "Het is mooi om te zien dat menselijk contact zo belangrijk blijft. Iedereen maakt steeds meer gebruik van de onlinewereld maar toch is de Telefooncirkel nog heel nodig. Dit is een mooie aanvulling op de professionele zorg." Aafke vult aan: "Het bellen is eigenlijk een kleine moeite maar zorgt voor groot plezier. We maken even een praatje en vragen naar de plannen voor vandaag en of de deelnemer lekker heeft geslapen. Ook helpen we mensen wel onthouden om hun medicijnen in te nemen en een deelnemer noemde ons eens zijn wekker. Het gaat om menselijk contact en het is fijn dit al zoveel jaar te mogen doen. Al onze medewerkers bellen een keer per week en dat duurt ongeveer drie kwartier."

De Telefooncirkel is ontstaan vanuit het Rode Kruis maar zij willen dit nu afstoten. Aafke vertelt: "Volgend jaar bestaan we dertig jaar en er zijn mensen die al meer dan twintig jaar gebeld worden. Het leuke is overigens dat ook de vrijwilligers tot hoge leeftijd kunnen bellen, dus mee kunnen doen." Tanja geeft aan: "Waarom zou je met iets stoppen wat goed gaat. Dit is een mooi lokaal initiatief waarbij we iets goeds doen voor de eigen gemeenschap en dat past prima binnen de doelstelling van de SWP. Wij ondersteunen dit heel graag. We verschaffen de locatie en gaan faciliteren. Wij zijn er voor dezelfde doelgroep dus kunnen prima samenwerken."

Meer berichten

Shopbox