Ingezonden brief: Meten is weten

Meten is weten, ook in Putten en dat is altijd al zo geweest.

Misschien is u het ook opgevallen, deze maand is het weer zover. Dan kunnen alle stemgerechtigden naar de stembus voor een plaatselijke partij. Aan het einde van de stemdag gaat er gemeten worden welke partij hoeveel stemmen heeft gekregen. Er wordt gemeten met precies dezelfde maat, want één plus nog één is zelfs in Putten twee! Dat noemen we eerlijk en rechtvaardig.

Overal hangen nu posters en staan borden met 'stem op ons', de plaatselijke politiek klopt zich hard op de borst, zo luid dat het me elke keer weer meevalt dat niet meer van deze lieden zich acuut onder doktersbehandeling moeten stellen voor gekneusde ribben. Zijn voor al die reclame uitingen wel vergunningen afgegeven, met welstandsbeoordelingen? Laten we wel wezen het is een ware aanslag op menig straatbeeld, daar kan echt geen groen vergunning plichtig sierhekje tegenop, maar ja die staan dan ook bij de burgers. Maar zult u misschien denken; dat doen we al jaren zo en ja dat klopt, maar we konden ook jarenlang zo bij het gemeentehuis binnenlopen en tja dat is ook niet meer, sterker nog het hele gemeentehuis wordt straks voor een slordige tien miljoen totaal anders en dat gaat u beste Puttense burger betalen. De plaatselijke belastingen gingen elk jaar met ongeveer 2% inflatiecorrectie omhoog, terwijl er geen inflatie was, maar ja, dat doen ze daar al jaren zo.

Straks kunnen al die gemeente ambtenaren hun jas en trui thuis laten, want 'hun' huis wordt straks mooi, schoon, comfortabel en duurzaam of nee dat laatste nou weer net niet, want de gemeente Putten is tegen duurzaam en ja dat doen ze al jaren zo.

En wat denkt u, wordt straks alles beter? Worden dan de plannen van burgers net zo beoordeeld als die van de gemeente en zijn alle burgers voor de gemeente gelijk? Of kijken ze in het dan duurste huis van Putten nog steeds eerst naar de naam en dan pas naar het plan. Wij hebben in Putten 'gemeente vrienden' dat zijn de prominenten die op namenlijstjes staan en burgers van minder allooi en ja die laatste kunnen best jaren wachten, want ja dan doen we in Putten altijd al zo.

Er zijn plannen van burgers die jarenlang met man en macht worden tegen gewerkt en waar zelfs de Puttense politiek zich tegenaan bemoeit, maar gemeentelijk panden worden met voorrang behandeld, want ja dat doen wij altijd al zo. Net als bij het kappen van een boom: Voor elke achteraftuintje is een vergunning nodig en wel met herplantplicht, maar bij de gemeente is dat wel even andere koek en ja u raad het al: dat doen we al jaren zo.

De Harderwijkerstraat ligt er keurig bij, maar de burgers in Steenenkamer krijgen tijdelijke drempeltjes omdat er nog steeds geen goed doordacht plan licht, maar ach ook dat is al jaren zo.

Burgers van Putten, meten is weten, maar met welke maat wordt er in Putten gemeten en is die maat voor iedereen gelijk? Nee die was niet gelijk, die is niet gelijk en zal ook niet gelijk worden, maar misschien is er nog hoop als we voor die tien miljoen het huis laten staan en de niet rennende werkers 'renoveren', eerlijk en rechtvaardig, maar dat is nog nooit zo gedaan!

Schrijver is niet politiek verbonden, maar wel bij de redactie bekend en dat is altijd zo.

De redactie behoudt zich het recht om ingezonden brieven te redigeren, in te korten of niet te plaatsen. Plaatsing betekent niet dat de redactie de mening of de opvatting van de schrijver deelt. Bijdragen dienen voorzien te zijn van naam afzender. Als u op deze ingezonden brief wilt reageren, stuur dan een e-mail naar redactie.pwb@persgroep.nl of laat een berichtje achter op www.puttensweekblad.nl

Meer berichten

Shopbox