Foto: Gemeente Putten

Op de bagagedrager

Dezer dagen benadrukken de Puttense oppositiepartijen dat het college en de coalitiepartijen er in de afgelopen vier jaar maar weinig van hebben gebakken. Niks mis mee, dat hoort bij verkiezingstijd. Anders ben je als oppositiepartij geen knip voor de neus waard.

Of ze het echt allemaal menen, dat kun je je afvragen. Zou het hen ontgaan zijn dat de gemeente een prima klus heeft geklaard rondom WMO- en jeugdzorg? Zou het hen ontgaan zijn dat Stroud ingrijpend is verbouwd, zonder al te veel gedoe? Zou het hen ontgaan zijn dat de Stichting Welzijn Putten met hulp van de gemeente weer volop draait? Zou het hen écht ontgaan dat het groen en veel straten een forse facelift krijgen? Ik denk het niet. Maar het is verkiezingstijd.

Sterker nog, veelal hebben ze in de gemeenteraad gewoon 'voor' gestemd.

Enkele maanden geleden nog stemde de gehele gemeenteraad gewoon voor de begroting 2018, zonder ook maar één wijzigingsvoorstel van de oppositie. Een begroting stampvol met coalitiebeleid, waar de oppositie het dus kennelijk mee eens was. Ze zaten gewoon gezellig op de bagagedrager van het college en de coalitiepartijen.

Wel zo makkelijk, hoef jezelf niet te sturen en te trappen. Kunnen sommigen dat trappen bewaren voor de campagnetijd. Dat is dan wel weer jammer.

Het Puttens Weekblad is niet compleet zonder een column. Iedere week vertelt een Puttense politicus in deze column wat hem of haar bezighoudt. Deze week is het de beurt aan Herman Luitjes, fractievoorzitter van Wij Putten. Als u op deze column wilt reageren, stuur dan een e-mail naar redactie.pwb@persgroep.nl of laat een berichtje achter op www.puttensweekblad.nl

Meer berichten

Shopbox