Foto: Gemeente Putten

Zoek de liberaal

Op 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. In Putten doen er deze keer maar vijf partijen mee aan de verkiezingen. Alle deelnemende partijen hebben hoofdzakelijk een conservatieve inslag. Progressieve en liberalen partijen doen deze keer niet mee.

Hoewel in de landelijke verkiezingen de liberale partijen in Putten als grootste partijen uit de verkiezingen kwamen, hebben helaas en om onverklaarbare redenen zowel de VVD als D66 onvoldoende kandidaten kunnen vinden.

Ook op de linkse partijen zoals SP, GroenLinks en de rechtse populisten van PVV en FvD kan men niet stemmen, althans niet rechtstreeks of onder deze partijnamen. Maar uiteraard worden ook aanhangers van al deze partijen op de een of de andere manier vertegenwoordigd in de raad. Maar de vraag is welke van de partijen zijn links of rechts, sociaal of rechts populistisch.

Thuisblijven is geen optie

Bij Christelijke partijen is de keuze duidelijk genoeg. Maar bij de lokale partijen is dit veelal de vraag.

De mensen die eigenlijk PVV of Groen links willen stemmen komen nu bij dezelfde lokale partij terecht.

En waar gaan de liberale VVD stemmers op stemmen? Ik ben zeer benieuwd. Ik zou u geen ander advies kunnen geven dan deze 'Zoek de Liberaal' tussen de kandidaten.

Mijn oproep aan alle inwoners van Putten is, ook de VVD aanhangers; ga op 21 maart kiezen, want kiesrecht is een groot goed.

Thuisblijven is wat mij betreft geen optie.

Het Puttens Weekblad is niet compleet zonder een column. Iedere week vertelt een Puttense politicus in deze column wat hem of haar bezighoudt.

Deze week is het de beurt aan Bert Klompenhouwer, fractievoorzitter van de VVD.

Als u op deze column wilt reageren, stuur dan een e-mail naar redactie.pwb@persgroep.nl of laat een berichtje achter op www.puttensweekblad.nl

Meer berichten

Shopbox