Gezond Veluwe Challenge 2018 van start

PUTTEN - Na drie succesvolle edities van de Diabetes Challenge wordt dit jaar voor de vierde keer een challenge gehouden. Dit keer onder een andere naam: Gezond Veluwe Challenge.


Bestond de groep voorgaande jaren vooral uit mensen met diabetes en overgewicht; dit jaar kan iedereen die aan zijn gezondheid wil werken deelnemen. De afgelopen jaren trainden over de hele Noordwest-Veluwe diverse groepen patiënten.

De challenge wordt georganiseerd door zorggroepen Medicamus en Flegel en ondersteund door verschillende huisartsenpraktijken, fysiotherapiepraktijken en diëtistenpraktijken uit de regio. Het doel van de challenge is om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met bewegen en een actieve leefstijl te bevorderen.

De Gezond Veluwe Challenge is een zelfmanagement programma. Deelnemers stellen als doel om minimaal 10.000 stappen per dag te wandelen. Dit komt overeen met een afstand van zeven kilometer en is overeenkomstig de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Er wordt vier maanden getraind in een wandelgroep onder begeleiding met als einddoel om begin juli 2018 zes dagen achtereen een wandeltocht te lopen van ongeveer 6-8 km per avond, de zogenaamde Gezond Veluwe Challengeweek.

Op maandagavond 5 maart is er een vrijblijvende informatie-avond over deze challenge bij praktijk voor fysiotherapie van de Kamp & Lolkema. Garderenseweg 35. Aanvang 19.00 uur.

Voor opgave en/of meer informatie kunt u contact opnemen met Corine van Beek (diëtiste): 06-45223048/ advies@santevoeding.nl of
Koos de Ruiter (fysiotherapeut): 0341-357750 /koos@vdkamp-lolkema.nl.

Meer berichten

Shopbox