Verdienstelijk gelijkspel Triton

PUTTEN - Afgelopen zaterdag hebben de waterpolomannen van Triton met 5-5 gelijkgespeeld tegen het hoger geplaatste WWV uit Winterswijk. Het duel kende een gelijkopgaande strijd, weinig uitgespeelde kansen en twee excellerende doelmannen.

Zeer uitzonderlijk was daarin de eerste periode. Na 6 minuten spelen werd er afgesloten met een 0-0 tussenstand, iets wat vrijwel nooit voorkomt in het waterpolo. In beide doelgebieden gebeurde vrij weinig en wanneer kansen gecreëerd werden ontbrak het aan scherpte. Triton speelde verdedigend prima, actief en naast de man verdedigen waardoor de tegenstander moeizaam de voorste linie kon bereiken.

Halverwege de 2e periode werd de ban gebroken door een verwoestend afstandschot van Antoine Sanders. Daarnaast gebeurde in die tweede periode vrij weinig en konden zowel keeper David Kras als de doelman van WWV in de wedstrijd groeien door regelmatig prachtige reddingen te verrichten. Verdedigend had Robert Bakker samen met Roy Jansen de zaken goed voor elkaar en kwam amper in de problemen.

Pas begin 3e periode was het spel op de wagen en draaide het een paar minuten vooral even om aanvalsleider Erik Westerbroek. Eerst maakte hij beheerst de 0-2. Vrij snel daarna kwam het antwoord van WWV: 1-2.
Maar uit een verkregen strafworp had wederom Westerbroek de ideale gelegenheid om de score verder op de voeren. Hij faalde jammerlijk. Nog geen minuut daarna kon in hij alsnog in een verwoestende uithaal van afstand zijn gram halen en de 1-3 noteren.
Weer (te) snel daarna sloop WWV dichterbij, ditmaal door een verkregen strafworp te benutten. Vlak voor het verstrijken van de periode maakte de thuisploeg ook de gelijkmaker door een overtalsituatie slim uit te spelen.

De laatste periode zou soelaas bieden: Nadat WWV voor het eerst op voorsprong kwam rechtte Triton de rug. Aanvallend werd met Harold Mons en Geelco Koetsier vaak de vrije man gevonden wat zorgde voor veel beweging in de voorste linie. De beloning kwam toen een verkregen manmeer prachtig werd uitgespeeld door Stefan Boers. Triton zette nogmaals aan wat resulteerde in weer een strafworp. Nu was het Antoine Sanders die wel raad wist met dit buitenkansje: 4-5.
WWV zette aan en wist nog eenmaal doelman Kras te passeren. De minuten erna werd van beide zijde vol op de winst gespeeld maar van echt uitgespeelde kansen was geen sprake meer en werd er afgesloten met een 5-5 eindstand. Triton staat op dit moment op een keurige 7e plaats van de ranglijst.

Meer berichten

Shopbox