De Aker is volop in beweging

PUTTEN - Zaal Vanenburg van zalen- en congrescentrum De Aker is geheel vernieuwd en de zaal wordt op vrijdag 2 maart op feestelijke wijze geopend.

Bedrijfsleider Herman Slurink is blij met deze positieve verandering. "De Vanenburg is een eigentijdse zaal geworden met de uitstraling van een huiskamer. Hier kunnen feestelijke bijeenkomsten tot tachtig personen zoals jubilea en verjaardagen worden gegeven en daarnaast ook vergaderingen. Er is een zithoek gekomen met haardpartij en een bar. De verlichting, raambekleding, beamer en het geluid is allemaal via een app te bedienen. De laatste jaren zijn de zalen van de begane grond één voor één opgeknapt. Er ligt nu overal nieuwe vloerbedekking en ook de audiovisuele installatie van de grote zaal is perfect in orde. Dit jaar wordt ook de toilettengroep van de begane grond volledig vernieuwd. We blijven bezig met vernieuwen, want we willen onze gasten blijven verrassen. Als het gemeentehuis binnenkort wordt verbouwd en het Fontanusplein wordt opgeknapt dan sluiten wij daar ook op aan. Het aanzicht zal dan aangepast worden zodat alles een geheel wordt op het Fontanusplein. Ook zal er een terras komen bij de vernieuwde zaal."

De Aker heeft veel vaste huurders, zoals het mannenkoor Fontanus en het Entree College; deze laatste biedt taalcursussen aan voor statushouders. Slurink vervolgt: "De gereformeerde kerk vrijgemaakt maakt tegenwoordig elke zondag twee keer gebruik van de grote zaal. Hun kerkdiensten worden gefilmd en uitgezonden via de website van deze kerk. Ook bruiloften en partijen kunnen gefilmd worden. Alles is mogelijk om in beeld en geluid uit te zenden, op te nemen of live te verbinden. In de kelder zijn ook verschillende ruimten die met name voor het jeugdwerk gebruikt worden. Ook daar willen we nog een slag maken."

In het kader van energiebesparing zijn alle lampen vervangen door led verlichting en kan het klimaatbeheersingssysteem via de computer geregeld worden.

Meer berichten

Shopbox