André en Cor vertrekken op 11 juni vanuit Putten. De afstand naar Rome is 2300 kilometer dus ze fietsen gemiddeld 100 kilometer per dag. "We voelen ons rijk dat we zelf zo gezond zijn en daarom willen we dit voor de goede doelen doen." Foto: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer
André en Cor vertrekken op 11 juni vanuit Putten. De afstand naar Rome is 2300 kilometer dus ze fietsen gemiddeld 100 kilometer per dag. "We voelen ons rijk dat we zelf zo gezond zijn en daarom willen we dit voor de goede doelen doen." Foto: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Cor en André fietsen naar Rome

PUTTEN - Twee fanatieke fietsers Cor Poel en André Posthouwer fietsen in juni naar Rome voor twee goede doelen. Ze fietsen voor een tovertafel voor Zorgboerderij en therapiecentrum De Roode Draak in Biddinghuizen en voor Stichting Kinderen Kankervrij (Kika).

In 2016 zijn Cor en André vanuit Putten naar Santiago de Compostella gefietst. "Dat was een lang gekoesterde wens en toen mijn vader op 3 juli 2015 overleed besloot ik dat ik een jaar na zijn sterfdatum in Santiago wilde zijn", vertelt Posthouwer. Ik zou het alleen op de fiets doen. Toen ik dit aan mijn dartvrienden vertelde belde Cor me een dag later op. Hij gaf aan dit ook al langer te overwegen en zo zijn we samen op pad gegaan. Het was een bijzondere ervaring die we niet snel zullen vergeten. Het afgelopen jaar zaten we te filosoferen om weer een grote fietstocht te maken. Rome leek ons beiden een mooie uitdaging. Mijn zoon Melvin werkt bij De Roode Draak en hij vroeg of we er deze keer een goed doel aan wilden koppelen. De Roode Draak huisvest jongvolwassenen met niet geboren hersenletsel en zij kunnen een tovertafel heel goed gebruiken. Zo'n tafel kost 7500 euro. Toen besloten we dat we daarvoor wilden gaan maar ook graag voor Kika wilden fietsen. Nu hopen we 15000 euro bij elkaar te krijgen."

Cor Poel vult aan: "Uiteraard bekostigen we onze reis zelf dus alle opbrengst gaat honderd procent naar de goede doelen. Onze shirts zijn inmiddels helemaal gesponsord. Maar liefst twintig bedrijven hebben hun steun hiervoor toegezegd. Daarnaast verkopen we armbandjes in twee verschillende maten met de logo's van beide doelen en de tekst 'fietsen voor gezondheid' erop. Ook houden we binnenkort een darttoernooi voor onze beide doelen. Tijdens dit darttoernooi zal er een kraam worden ingericht voor Kika en kunnen belangstellenden de armbandjes kopen. Tevens zijn er in het hele dorp collectebussen te vinden waar mensen ook kunnen doneren."

Het darttoernooi wordt op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart gehouden in Partycentrum De Huifkar aan de Kerkstraat 67. Inschrijven is nog beperkt mogelijk, maar toeschouwers zijn van harte welkom om langs te komen. "We hebben een mysteriedarter uitgenodigd. Deze bekende Nederlandse darter is regelmatig op de televisie te zien. Dus kom vooral even kijken. Ook geen onbekende in de dartwereld is Jacques Nieuwland, hij komt op de zaterdag als master caller naar Putten.

Maar er is meer. Zo houden Cor en André ook nog een verloting onder de aanwezigen en is er een rolladeactie gestart. Lees voor meer informatie over de rolladeactie op de facebookpagina fietsen voor gezondheid.

Meer berichten