Foto: Eigen foto

Brief aan WIJ Putten

"In geouwehoer kun je niet wonen" Dat is een bekende uitspraak van Jan Schaefer, PvdA lid van de 2e Kamer, toen het ging om het naoorlogs tekort aan woningen en de eindeloze debatten hierover. Hierop ging hij als staatssecretaris aan de slag en startte een inhaalslag door te bouwen.

Hoe treurig is het gesteld met de huidige lokale geestverwanten van de PvdA in Putten. Al vanaf de naamswijziging van de PvdA/Groenlinks heeft WIJ Putten in zijn verkiezingsprogramma staan; 'het bouwen van voldoende starterswoningen'. Al 8 jaar lang wordt er gesproken over een nieuwe woningbouwlocatie, een rondweg, het centrum opknappen, en noem maar op…

Acht jaar praten, kletsen, nadenken en nog eens praten.

Beste Herman Luitjes (fractievoorzitter van WIJ Putten), je kan toch niet menen wat je nu in verkiezingstijd roept? Dat het de schuld is van een provincie die niet wil meewerken, de schuld is van Gemeentebelangen die kritisch is over het volproppen van de locaties Matchpoint en Wallenbergstraat met goedkope woningen of dat jullie wethouder Koekkoek zegt niet voldoende ambtenaren te hebben om het wegonderhoud op te pakken.

Dat doet mij, Robin Hoogendijk, als fractievoorzitter van de oppositiepartij Gemeentebelangen, toch echt de wenkbrauwen fronsen. Herman, je bent fractievoorzitter van de grootste partij in Putten. WIJ Putten heeft een wethouder in het college zitten. Wat de oppositie roept of doet, kan toch nooit de reden zijn dat zaken niet lukken? Immers je hebt met je coalitie van CU en SGP de absolute meerderheid!

Of is het uit puur opportunisme, populisme zo je wilt, dat jouw partij niet durft door te pakken? Bang om kiezers tegen je in het harnas te jagen, want keuzes maken doet pijn. Jullie kennen ongetwijfeld het gezegde, "Als je niets doet, kun je ook niets fout doen". En met dat motto lukt het je tot nu toe een eind te komen in de Puttense politiek.

Iedere week vertelt een Puttense politicus in deze column wat hem of haar bezighoudt. Deze week is het de beurt aan Robin Hoogendijk, fractievoorzitter van Gemeentebelangen. Als u op deze column wilt reageren, stuur dan een e-mail naar redactie.pwb@persgroep.nl.

Meer berichten

Shopbox