Foto: Gemeente Putten

Wat is er voor u gedaan?

We zitten midden in de campagnetijd en dus zult u vast een keer een politicus tegen het lijf lopen die u zal vragen of u gaat stemmen en of u al weet op welke partij/persoon. Soms is de reactie: "ja maar, wat heeft u de afgelopen jaren dan voor ons gedaan?" Een terechte vraag.

Sommige partijen zijn zeer communicatief en schrijven/publiceren alles en andere doen dat minder en laten nu in de media ineens van zich horen. Het CDA zit daar wat tussen in. De afgelopen jaren zijn wij regelmatig bij bedrijven, sportverenigingen, stichtingen, personen geweest of zijn ze bij ons in het fractieoverleg aangeschoven om hun punt toe te lichten. Dat is zeer nuttig en maar soms ook heel pijnlijk. Mensen die na jaren wonen in een recreatiewoning, maar officieel nét te laat lijken te zijn voor een persoonlijke ontheffing; ook al is er bewijs dat men er al veel langer woont.

Wat hebben wij verder gedaan als oppositiepartij? Vele malen het college tot actie opgeroepen als het gaat om de (jeugd)zorg, het verdwijnen van een waardevolle houtwal, de noodopvang van personen, subsidiebeleid voor (sport)verenigingen, klachten over veiligheid of het initiatiefvoorstel voor de gratis VOG voor vrijwilligers. Maar wat willen wij nog gaan doen? Zoals lijsttrekker Reinie van Schoor al aangaf willen wij dat de burger zich weer serieus genomen gevoeld. Het huidige college zit er nu bijna acht jaar en de burger zou voorop staan. Toch zijn er met grote regelmaat personen in de pen geklommen die zich totaal verrast en dus niet serieus genomen voelden. Het gaat ons er niet om dat als een groep mensen iets niet wil, dat dat dan nooit kan, maar de manier waarop het "aangevlogen" wordt. Men voelt zich niet gehoord en de overheid lijkt niet onbereikbaar. Mede daarom wat ons betreft de terugkeer van het spreekuur van de wethouder. Succes met stemmen op 21 maart!

Iedere week vertelt een Puttense politicus in deze column wat hem of haar bezighoudt.

Deze week is het de beurt aan Robert Olthuis, fractievoorzitter van het CDA.

Als u op deze column wilt reageren, stuur dan een e-mail naar redactie.pwb@persgroep.nl of laat een berichtje achter op www.puttensweekblad.nl

Meer berichten

Shopbox