"Omringende gemeenten leggen  viaducten onder het spoorwegnet aan, “de 10 minuten intercity’s” zijn geïntroduceerd en het lijkt erop dat dit verder wordt uitgerold. Spoorwegovergangen zijn dan langer gesloten. Om verkeer niet nodeloos te vertragen moeten we oplossingen bedenken.”
"Omringende gemeenten leggen viaducten onder het spoorwegnet aan, “de 10 minuten intercity’s” zijn geïntroduceerd en het lijkt erop dat dit verder wordt uitgerold. Spoorwegovergangen zijn dan langer gesloten. Om verkeer niet nodeloos te vertragen moeten we oplossingen bedenken.” (Foto: Bedrijvenkring Putten)

Zijn alle beloftes waargemaakt?

PUTTEN - Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht houdt Bedrijvenkring Putten op woensdag 21 februari een verkiezingsdebat.

"De gemeenteraadsverkiezingen die op woensdag 21 maart worden gehouden zijn een belangrijk moment voor ondernemers. Gemeenten hebben immers grote invloed op het lokale ondernemersklimaat. Het lijsttrekkersdebat is een mooi moment om lokale politici aan de tand te voelen", aldus Johan Grift, bestuurslid van de Bedrijvenkring Putten.

Het debat zal zich richten op werkgelegenheid en recreatie maar ook wonen, infrastructuur, het winkelcentrum en ruimte voor ondernemers zullen de revue passeren. "Nu de VVD is weggevallen zijn wij benieuwd welke partijen zich gaan inzetten voor ondernemers. Het is voor ons belangrijk hoe de partijen er onderling inzitten. Als we de verkiezingsprogramma's bekijken dan lijkt alles erg op elkaar. We zien wat kleine verschillen. Zo willen de SGP en de ChristenUnie de zondagsrust bewaren, maar verder lijkt alles op elkaar", meent Aart Kous, ondernemer en lid van de werkgroep die het debat organiseert. "Ondernemers worden in Putten wel gewaardeerd maar er wordt vooral vooruitgekeken. Wij willen ook terugkijken. Wat is er van de beloftes terecht gekomen."

Grift noemt enkele voorbeelden. "Het revitaliseren van het winkelcentrum klonk veelbelovend. Nu aan het einde van de verkiezingsperiode is er niks gebeurd. Er wordt niet voldoende doorgepakt. We willen horen of dit de komende jaren wel gaat gebeuren. Ik heb enige tijd geleden ook het woning café bezocht waar de woonbehoeften werden besproken. We willen allemaal bouwen. Maar we hadden al gronden kunnen aankopen voor de ontwikkeling van Putten Zuid. We moeten de continuïteit erin houden."

Kous vraagt zich af of de gemeenteraad wel kritisch genoeg is. "De afgelopen jaren is het inwoneraantal gedaald. Hoe levensvatbaar is Putten als zelfstandige gemeente. Ik denk hierbij aan innovatie, duurzaamheid en samenwerking. Er wordt te veel vanuit het Puttense gedacht, maar de wereld is groter."

Grift noemt ook nog het vestigingsbeleid voor ondernemers. "We zien bedrijven vertrekken en dat baart ons zorgen. Er is grote behoefte aan bedrijventerreinen. We worden door ons omliggende gemeenten aan alle kanten ingehaald. Laten we hiervoor beleid ontwikkelen en ergens voor gaan. Zorg goed voor je eigen bedrijven. Je kunt uren praten over een vlag in de raadzaal, maar het moet om grotere zaken gaan. Zoek de urgentie voor de grotere zaken. Als je die met elkaar weet te benoemen dan heb je een agenda voor de komende jaren."

Meer berichten

Shopbox