Foto: Tanis

Afvaardiging van Groevenbeek bezoekt wijk waar Roma’s leven

PUTTEN - Donderdag 1 februari zijn 6 leerlingen en 2 docenten vertrokken naar Florestie, Roemenië. Dit in het kader van het goede doel Charis, dat Christelijk College Groevenbeek dit jaar zal ondersteunen. De Stichting Charis is een Roemeens/Nederlandse organisatie die zich via onderwijsprojecten inzet voor voor de kinderen van de Roma-families. De Roma's worden in Roemenië ernstig gediscrimineerd en blijven daardoor verstoken van allerlei basisvoorzieningen zoals wonen, onderwijs, gezondheidszorg en werk.

Het team Groevenbeek bestaat uit Carolien Timmer, Sarah van de Langemheen, Luca van de Poppe, Marc Gonkel, Lilia Janssens en Maria Lohuis en de docenten Francien Smit en Ria Huibers. De groep bezoekt de wijk waar de Roma's in erbarmelijke omstandigheden moeten leven. Daarnaast worden ze betrokken bij de onderwijsprojecten. Er worden gastlessen gegeven, activiteiten georganiseerd voor de kinderen, zondag een bezoek aan de kerk en er is natuurlijk ook tijd voor ontspanning door de omgeving van Floresti (in de Karpaten) te gaan bekijken.

Vandaag is Team Groevenbeek weer terug in Nederland met een rugzak vol belevenissen en informatie om op school te delen met de leerlingen. In de maand maart zijn er verschillende acties om geld in te zamelen voor Charis.

Eind mei gaat een groep van 25 leerlingen naar Roemenië om in het kader van de werkweek in Floresti de handen uit de mouwen te steken en zo op een praktische manier een steentje bij te dragen aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de Roma's.

Meer berichten