Kevin peinzend op weg naar de winst
Kevin peinzend op weg naar de winst (Foto: Ewoud 't Jong)

Schakers pakken winst in Nijmegen

PUTTEN - In een belangrijke wedstrijd trok PSV DoDO zaterdag verdiend aan het langste eind tegen oud-landskampioen Strijdt met Beleid uit Nijmegen.

Omdat behalve de koploper iedereen van iedereen kan winnen is elke wedstrijd belangrijk. Op papier waren we ongeveer gelijkwaardig. Na een kleine 4 uur spelen kwamen we op achterstand omdat Ron Flohr het stukoffer van één van de Nijmeegse toppers niet wist te pareren. Ewoud ’t Jong trok in een ongelijke lopereindspel de stand weer recht en Olger van Dijk en Rogier Dijk brachten via winst op de eerste 2 borden de stand op 3-1. De tactische opstelling van SMB die wat minder sterke spelers op de eerste borden had neergezet werd daarmee afgestraft. Intussen hield Olger van Donk de beresterke Jaap Amesz knap op remise en ging Mark Kortrijk in op een zetherhaling waarmee we op de drempel van de overwinning stonden: 4-2. Jasper Valstar miste in een partij met wisselende kansen de een-na-laatste kans; zijn tegenstander pakte de laatste. Kevin van Brummelen deed dat gelukkig voor ons in zijn partij tegen Bram Rijkschroeff en daarmee pakte PSV DoDO 2 belangrijke punten.

In de stand zijn de Puttense schakers geklommen van plek 8 naar plek 4, maar nog steeds staan alle ploegen dicht bij elkaar. In maart staat de 7e ronde op het programma.

Meer berichten