Foto: Melinda Bouw

Jeugd redt de eer voor Putten.

PUTTEN - Het jeugdteam Loater worden we beter heeft afgelopen zaterdag de eer gered voor de Puttens touwtrekkers door als enige Puttens team de eerste plaats te bemachtigen tijdens het Puttens Kampioenschap Touwtrekken.

Zij lieten er in hun klasse geen twijfel over bestaan over wie er met de eer ging strijken. Na de poule wedstrijden ongeslagen door te zijn gekomen moesten zij het in de halve finale opnemen tegen de Brede Binky’s uit Hazerswoude. Ook dit team moest echter buigen voor de jonge lokale krachtpatsers en hierna volgde de finale tegen de mini’s van Het Loggertje uit Zeewolde. Maar ook zij waren geen partij en zo betreedde het team van Loater worden we beter, evenals vorig jaar, het hoogste podium bij de jeugd.

Bij de dames was de finale een herhaling van de finale van vorig jaar, maar de dames van Flower Power moesten ditmaal het hoofd buigen voor de Nijkerkse Kurkentrekkers. Bij de heren recreanten was er een verrassende winnaar. Het Ermelose team Keet Telgterhok, deelnemer van het eerste uur ging er met de eerste prijs vandoor door in een spannende finale de mannen van Buijtenhuis uit Nijkerk te verslaan. In de categorie heren gevorderd dacht het Puttense team van Van de Pol Pluimvee eindelijk met de eerste plaats aan de haal te gaan maar in de finale bleken de mannen van Het Loggertje uit Zeewolde wederom een maatje te groot zodat ze genoegen moesten nemen met een eervolle tweede plaats. Al met al kan er wederom teruggekeken worden op een geslaagd evenement wat zeker ook volgend jaar weer een vervolg zal krijgen.

De uitslagen van het Puttens Kampioenschap Touwtrekken 2018

Jeugd: 1. Loater worden we beter, 2. Ttt Het Loggertje mini's, 3. Brede Binky's

Dames: 1. De Kurkentrekkers, 2. Flower Power, 3. De Boerenbarbies

Heren Recreanten: 1. Keet Telgterhok, 2. Buitenhuijs Nijkerk, 3.Teunissen montage

Heren Gevorderd: 1. Ttt Het Loggertje senioren, 2. Van de Pol Pluimvee 1, 3. Kleitrekkers

Meer berichten