Voor belangstellenden die zich willen opgeven als vrijwilliger voor Stroud kunnen mailen naar info@stroud.nl of gewoon even binnenlopen. Foto: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer
Voor belangstellenden die zich willen opgeven als vrijwilliger voor Stroud kunnen mailen naar info@stroud.nl of gewoon even binnenlopen. Foto: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

'Het gaat steeds meer om meedoen'

PUTTEN - Bij Stroud worden er na de verbouwing en de opening een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo zijn de besturen van Stroud en de Stichting Welzijn Putten (SWP) dringend op zoek naar vrijwilligers die de gasten kunnen ontvangen en hen de weg wijzen binnen het vernieuwde Stroud.

"Inmiddels staan de stenen maar gaan de interne veranderingen nog wel even door", aldus Astrid van Schaik, voorzitter van Stroud. "We willen van Stroud een bruisend centrum maken en zijn hiervoor ondermeer op zoek naar vrijwilligers om hierin te participeren." Ook de Stichting Welzijn Putten heeft de afgelopen anderhalf jaar een metamorfose ondergaan. "We hebben een enthousiast nieuw team samengesteld en het komt goed uit dat we samen in het geheel vernieuwde Stroud zijn ondergebracht. Het is prettig om samen met andere zorgpartijen rond het zorgplein gehuisvest te zijn. We zoeken meer de samenwerking met bestaande organisaties. De tendens is dat we niet meer zorgen voor de burger maar ervoor zorgen dat de vraag van de burger wordt ingevuld. Dus we gaan meer faciliterend werken dan verzorgend", vertelt Elly van Sluis, voorzitter SWP. "We hebben de afgelopen twee jaar in de luwte geopereerd en een behoorlijk transformatie doorgemaakt. We hebben nu een grotere slagkracht, omdat we een klein team hebben en een nauwe samenwerking met de gemeente. Nu is er een smachtende behoefte aan nieuwe bestuursleden bij de SWP. We zijn op zoek naar een aanvulling van het bestuur maar ook vervanging van zittende bestuursleden. Hiervoor zoeken we mensen die hun wortels in de Puttense samenleving hebben. Het is een leuke uitdaging om nu in het bestuur toe te treden." De vacatures voor bestuursleden zijn te vinden op de website van de SWP swputten.nl.

"We hebben een uitbreiding van de culturele poot en veel activiteiten vinden plaats in Stroud. We willen hierbij ook graag de doelgroepen van de SWP betrekken, maar ook scholen en andere organisaties. Hoe mooi is het als we schooljeugd hier samen kunnen brengen met senioren. Dat kunnen we doen door middel van stageplekken", vertelt Kees Paap, coordinator SWP. Van Sluis geeft aan: "Het is mooi dat we onder één dak zitten, want het gaat steeds meer om meedoen. Het is onze rol om ervoor te zorgen dat iedereen dat ook kan. We willen laagdrempelig zijn, dus kom binnen en doe iets."

Van Schaik vult aan: "Er is veel mogelijk en nodig, zo kunnen we vrijwilligers gebruiken die de jassen ophangen bij de voorstellingen, koffie serveren maar we zijn ook op zoek naar gastvrouwen en heren die gekoppeld aan horeca inzetbaar zijn bij diverse gebeurtenissen.

Meer berichten