Foto: Lubbert van den HEuvel

Goed voor elkaar!

Zo aan het begin van een nieuw jaar hebben veel mensen allerlei voornemens. De 3e week van januari is altijd een soort van kantelpunt voor het wel of niet slagen van voornemens.

Het jaar 2018 is voor politici ook een jaar van voornemens, op 21 maart zijn immers de verkiezingen en dan breekt er een nieuwe periode van 4 jaar aan. Een periode om de voornemens, de verkiezingsbeloften, tot uitvoering te brengen. Ook als ChristenUnie hebben we een verkiezingsprogramma voor de komende 4 jaar opgesteld. Een verkiezingsprogramma met de titel 'Goed voor elkaar!'

Net zo belangrijk als dat verkiezingsprogramma is misschien wel het waar maken van mijn droom, 'opkomen voor gerechtigheid'. Vaak zie ik het onrecht ver van huis en sluit ik mijn ogen voor wat er 'om de hoek' gebeurt. Ik ben de trotse vader van 3 dochters. Dochters die opgroeien in een warm gezin. Dochters waarbij ik blijdschap in de ogen zie, dochters die me dierbaar zijn. Dat maakt me dankbaar!

Ik zie in Putten veel om dankbaar voor te zijn, tegelijkertijd zie ik ook gebrokenheid om mij heen. Gezinnen waar zorgen zijn, situaties waar kinderen ontsporen en uiteindelijk in de jeugdzorg terecht komen. Dat doet mij pijn! Het is belangrijk dat een kind een onbezorgde jeugd heeft. Ieder kind heeft er recht op om kind te zijn en zonder littekens volwassen te worden. Daar wil ik mij hard voor maken, voor deze kinderen! En niet alleen voor de kinderen maar voor eenieder die onze hulp nodig heeft. Verantwoordelijkheid nemen voor onze naaste is geen keuze, het is onze taak en onze roeping, Jezus Christus, ons grote voorbeeld deed niet anders. Hij kwam naar deze aarde om heel te maken wat kapot was. Hoe mooi is het om dat Grote Voorbeeld, met vallen en opstaan, te mogen navolgen!

Het Puttens Weekblad is niet compleet zonder een column. Iedere week vertelt een Puttense politicus in deze column wat hem of haar bezighoudt.

Deze week is het de beurt aan Lubbert van den Heuvel, fractievoorzitter van de ChristenUnie.

Als u op deze column wilt reageren, stuur dan een e-mail naar redactie.pwb@persgroep.nl of laat een berichtje achter op www.puttensweekblad.nl

Meer berichten