Energieneutraal, een flinke uitdaging

PUTTEN - De Bedrijvenkring Putten houdt samen met de gemeente Putten, de Rabobank en IGEV een congres over energiebesparing bij ondernemers. Deze bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 6 februari 2018 van 15.00 tot 17.00 uur in Stroud. Alle ondernemers zijn welkom om zich tijdens het congres te laten informeren over de noodzaak én voordelen van verduurzaming. Daarnaast zijn er een beperkt aantal vouchers verkrijgbaar waarmee ondernemers vijftig procent korting krijgen op een onafhankelijk energieadvies toegespitst op hun onderneming.

"We hebben nagedacht wat we moeten doen om de bedrijven te informeren en te faciliteren. Nu hebben we samen met diverse partijen de handschoen opgepakt", aldus wethouder Priem. "In 2050 moet Putten energieneutraal zijn en het is belangrijk daar nu al op in te zetten."

"Met dit congres willen we bedrijven verleiden om iets te doen. Het is voor bedrijven ook aantrekkelijk om energie te verduurzamen. Uiteindelijk levert dat hen geld op. We hebben hier een aanpak voor ontwikkeld en willen tijdens deze bijeenkomst de bedrijven hierover informeren en laten zien hoe we elkaar kunnen helpen", aldus Alex Meiling van de bedrijvenkring Putten. "De voucher is een unieke kans voor ondernemers, omdat ze een zorgvuldige en duidelijke analyse krijgen met daaraan gekoppeld een helder advies, tegen vijftig procent korting. Als je als ondernemer dit niet aanneemt, dan heb je het niet begrepen."

Simon Miske van IGEV (Innovatiecentrum Groene Economie Noord-Veluwe) geeft aan: "Energieadviseurs komen langs en geven een compleet onafhankelijk advies. Ondernemers krijgen eerst een algemeen advies en bij interesse wordt alles helemaal doorgerekend. De advieskosten worden voor vijftig procent door de voucher gedekt. Als de ondernemen het wil kunnen we hen zoveel mogelijk ontzorgen. We moeten de komende jaren meer energie gaan opwekken maar ook 37 procent besparen. Dat is best moeilijk te realiseren. We maken alles zo concreet mogelijk. Er is een mooie samenwerking in Putten. Velen dragen een steentje bij. En dat moet ook, want 2050 klinkt ver weg maar we zijn er zo. We moeten nu al gaan rennen, want het is een megaklus."

Coen Nap, manager MKB Rabobank, vult nog aan: "Ondernemers zijn grootgebruikers dus als we er maar een over de streep trekken helpt het al. Het wordt een uitdaging, maar installaties worden ieder jaar beter en goedkoper. We delen de vouchers alleen tijdens het congres uit. Deze zijn beschikbaar gesteld door de gemeente Putten en het stimuleringsfonds van de Rabobank. De eerste vijftig bedrijven kunnen hiervan gebruik maken."

Aanmelden voor het congres op dinsdag 6 februari kan via info@bedrijvenkring.nl. Ook ondernemers die niet zijn aangesloten bij de bedrijvenkring zijn van harte welkom om zich te laten informeren.

Meer berichten