Simône le Roy hoopt op veel aanmeldingen. De reguliere lessen starten op 7 en 8 februari. Kijk voor meer informatie over de verschillende lesmogelijkheden op de facebookpagina Theaterschool TALENT. Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer
Simône le Roy hoopt op veel aanmeldingen. De reguliere lessen starten op 7 en 8 februari. Kijk voor meer informatie over de verschillende lesmogelijkheden op de facebookpagina Theaterschool TALENT. Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

Samen een mooie productie creëren

Simône le Roy van Le Roy Theaterproducties opent Theaterschool TALENT in Putten. Door het volgen van een proefles op 24 en 25 januari kunnen belangstellenden van zes jaar tot honderd jaar eens kijken wat Theaterschool TALENT voor hen in petto heeft. Opgeven voor proeflessen kan via de email simone@leroy-theaterproducties.nl.

Simône is tekstschrijver, producent, regisseur en choreograaf en hoopt in Stroud veel te kunnen doen op het gebied van theater. Ze heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan, zo heeft ze grote producties gemaakt maar ook al eerder een theaterschool opgericht. Nu was ze toe aan een nieuwe uitdaging en kwam hiervoor in Putten terecht. Ze hoopt veel Puttenaren te enthousiasmeren voor toneelspelen en musicals. "Bij TALENT kunnen leerlingen veel leren en groeien, maar het is ook een plek waar ze zichzelf mogen zijn. De slogan van de theaterschool is dan ook 'je mag zijn wie je bent met je eigen talent'. Ik ben dan wel de regisseur maar de school wordt helemaal van de leerlingen. Ik bespreek met hen wat ze willen spelen en we schrijven met elkaar een stuk. We creëren samen een productie en een keer per jaar zullen we dit opvoeren in de theaterzaal van Stroud. De thema's komen uit de leerlingen zelf. We doen alles samen en ik sta niet boven hen maar fungeer meer als coach." Respect staat hoog in het vaandel bij Simône. "Als mijn leerlingen met respect en de juiste normen en waarden met elkaar omgaan dan kunnen we ver komen. Bij theaterschool TALENT leren de leerlingen meer dan alleen musical en theater."

Op termijn wil Simône ook grote producties in Stroud gaan neerzetten. "Het liefst doe ik dat met medewerking van mijn leerlingen maar ook vooraanstaande personen uit Putten. Ik ga hiermee Putten echt op de kaart zetten. Theater kan mensen verbinden. Ik heb grote plannen en wil graag laten zien dat cultuur, dus theater, heel veel facetten heeft. Bezoekers van de voorstellingen zullen ook veel beweging zien op het podium. Mensen die mij kennen zeggen dat ik er een 'Siem sausje' overheen gooi. Ik probeer de dingen spelenderwijs uit te leggen en wil een hecht team van mijn leerlingen maken. Daarom houdt ik jaarlijks een talentenfeest, dat wordt het feest voor alle leerlingen met een dj, verkleedthema en lekkere hapjes." Naast de theaterschool blijft Simône grote producties maken. "Mensen mogen met ideeën komen, alles is bespreekbaar. Ik creëer altijd alles zelf en schrijf of herschrijf producties."

"Woensdag 24 januari ben ik van 13.30 uur tot 22.45 uur in Stroud voor het geven van proeflessen. Ook donderdag 25 januari geef ik proeflessen van 16.00 uur tot 22.30 uur."

Meer berichten