Foto: Gemeente Putten

Bouwen in Putten

In Putten is jaren geleden Bijsteren opgestart en zelfs in de crisistijd van 2008 tot 2012 werd hier gewoon doorgebouwd. Maar Bijsteren is inmiddels vol en we moeten starten met woningbouw op andere locaties.

Met name voor onze jeugd en alleenstaanden is er dringend behoefte aan nieuwe woningen. Dit is al jaren bekend, maar er is onvoldoende actie ondernomen door de huidige raad en het college om de bouw van voldoende betaalbare en kleine woningen te realiseren. Het lijkt wel of we in slaap gesust zijn.

De plannen voor Bijsteren (inclusief Rimpeler) lagen immers al klaar, ver voordat de huidige coalitie tot stand is gekomen. Alle partijen hebben nu in hun verkiezingsprogram staan dat we gaan bouwen voor onze jeugd. Maar of dat lukt is nog maar de vraag.

Met name omdat Ermelo en Harderwijk van plan zijn meer te gaan bouwen in de regio dan gepland kan Putten weleens het kind van de rekening worden. De provincie heeft immers het maximaal aantal woningen per regio vastgesteld en wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Bij Putten Zuid lijkt het college andere prioriteiten te hebben en bij andere bouwplannen roepen partijen weer dat het een schande is om zoveel kleine woningen op één locatie te willen bouwen. Maar op deze wijze komt er geen woningbouwplan van de grond.

Voor de Puttense jeugd en alleenstaanden is het te hopen dat er na de verkiezingen weer met volle vaart betaalbare woningen gebouwd gaan worden. Maar bij het huidige beleid heb ik er een hard hoofd in.

Het Puttens Weekblad is niet compleet zonder een column. Iedere week vertelt een Puttense politicus in deze column wat hem of haar bezighoudt.

Deze week is het de beurt aan Bert Klompenhouwer, fractievoorzitter van de VVD.

Als u op deze column wilt reageren, stuur dan een e-mail naar redactie.pwb@persgroep.nl of laat een berichtje achter op www.puttensweekblad.nl

Meer berichten