Een onafhankelijke energieadviseur van Veluwe Duurzaam is aanwezig om vragen van huiseigenaren te beantwoorden. Kijk voor meer informatie op www.veluweduurzaam.nl/energieloket-putten. Foto: Archief
Een onafhankelijke energieadviseur van Veluwe Duurzaam is aanwezig om vragen van huiseigenaren te beantwoorden. Kijk voor meer informatie op www.veluweduurzaam.nl/energieloket-putten. Foto: Archief (Foto: Energiecafe)

Energieneutraal wonen? Kom naar Energiecafé

PUTTEN - Het eerste Energiecafé in Putten vindt plaats op donderdag 25 januari 2018. Het thema is 'Comfortabel en aardgasvrij wonen'.

Tijdens de avond delen huiseigenaren uit Putten hun ervaring met duurzaam wonen en geven praktische tips. Gemeente Putten zal ingaan op de financieringsmogelijkheden voor het verduurzamen van woningen. Ook is er een onafhankelijke energieadviseur aanwezig. De avond is een initiatief van de gemeente Putten en Veluwe Duurzaam en wordt gehouden in MFC Stroud vanaf 19.30 uur.

Huiseigenaren die aan het begin staan, maar ook mensen die een volgende stap willen nemen naar een aardgasvrije of energieneutrale woning kunnen zich laten inspireren tijdens het Energiecafé. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen aan Wim Nijboer en Alexander Haccou, twee ervaringsdeskundigen uit Putten.

Na twee jaar informatie verzamelen begon de familie Nijboer in september 2017 met de duurzame renovatie van hun jaren '70 woning in Putten. Hun droomhuis is een aardgasvrije woning en het liefst energieneutraal. De goede voorbereiding was hard nodig, in het dak zat asbest, sommige kozijnen waren rot, de muren waren niet geïsoleerd en de woning was vochtig. Tijdens het Energiecafé vertelt Nijboer meer over hoe ze dit hebben aangepakt.

Gelijk na aankoop van hun jaren '50 woning begon de familie Haccou met isoleren. En daar bleef het niet bij. In de achtertuin is een veilige en comfortabele mantelzorgwoning zonder gasaansluiting gerealiseerd. In 2010 werden de eerste zonnepanelen geïnstalleerd. Nu streeft familie Haccou naar een verbruik van 0 kWh op jaarbasis – inclusief alle autokilometers.

Op 25 januari vertelt Haccou of dit is gelukt. Aansluitend geeft gemeente Putten een toelichting over de duurzaamheidslening, subsidies en andere financieringsmogelijkheden voor het energiezuinig maken van woningen.

Meer berichten