Foto: Zorggroep Noordwest-Veluwe

Open huis 60 jaar Elim op 20 januari

PUTTEN - Op 16 december 1957 is woonzorgcentrum Elim opgericht. Nu, zestig jaar later, heeft het woonzorgcentrum de tand des tijds doorstaan. Het centrum hoort nog steeds bij het leven in Putten. Daarom wordt het 60-jarig bestaan een Puttens feestje. Alle belangstellenden zijn van harte welkom om het open huis te bezoeken op zaterdag 20 januari van 10.00 tot 14.00 uur aan de Engweg 46.

Tijdens het open huis kunt u de nieuwe woning Koudhoorn bekijken op de begane grond. Binnenkort gaan daar negen ouderen wonen die verpleging krijgen vanwege lichamelijke klachten. Drinkt u daarna een kopje koffie in de brasserie? Of loop even langs bij het dagcentrum waar ouderen een leuke dagbesteding beleven. In totaal zijn er zes woningen in het woonzorgcentrum: drie voor bewoners met dementie en drie voor ouderen met lichamelijke klachten. Deze woningen zijn, uitgezonderd Koudhoorn, niet open gesteld vanwege de privacy van de bewoners.

De basis voor het huidige Elim is niet in 1957, maar al in 1917 gelegd. Voor 1917 was er geen voorziening voor ouderen. De diaconie van de Hervormde gemeente kwam in dat jaar in actie. Met het bedrag van 20.000 gulden werd er een rusthuis gesticht voor 15 ouderen. In 1957 is er een nieuw complex gebouwd voor 54 personen. Dit gebouw kreeg de naam Elim, doelend op de oase in de woestijn, waar het volk van Israël zijn kamp opsloeg (Exodus 15 vers 27). Het bleek een passende naam, want Elim is nog steeds een oase van rust voor ouderen.

Maar ook het gebouw uit 1957 bleek in 1987 aan vervanging toe. Achter het oude Elim verrees een nieuw complex. Dit gebouw is in 2011 verbouwd tot verpleeghuis met faciliteiten, zoals een brasserie en een kapsalon. Anno 2018 komt daar woning Koudhoorn bij, zodat nog meer ouderen, die intensieve zorg nodig hebben, in het geliefde Putten kunnen blijven wonen. Er wonen dan 53 ouderen in Elim. Komt u 20 januari kijken?

Voor (oud-)medewerkers organiseert Elim een reünie, zie voor meer informatie www.znwv.nl/60-jaar-elim.

Meer berichten