Als EigenWijs goed draait gaat de opbrengst naar een goed doel. In 2016 was dat de Voedselbank en nu het Willem Holtrop Hospice.
Als EigenWijs goed draait gaat de opbrengst naar een goed doel. In 2016 was dat de Voedselbank en nu het Willem Holtrop Hospice. (Foto: Koor Eigenwijs)

Koor EigenWijs geeft cheque aan hospice

PUTTEN - Het concert dat koor EigenWijs gaf op 15 december ter gelegenheid van het vernieuwde Theater Stroud in Putten heeft 1000 euro opgebracht voor het Willem Holtrop Hospice in Ermelo.

Zorgmanager/directeur Ineke den Herder reageerde verheugd: "Daar zijn we erg blij mee, want we moeten twee nieuwe bedden aanschaffen." De overhandiging vond vorige week donderdag plaats in het Willem Holtrop Hospice.

Koor EigenWijs is een groep enthousiaste vrouwen uit Ermelo en omstreken, die met veel passie met elkaar zingen. Het dynamische koor is opgericht in 2010. De vrouwen oefenen bij elkaar thuis, wat hen betrokken en bijzonder maakt. Het repertoire bestaat uit makkelijk in het gehoor liggende liedjes als ook prachtige kerstliederen en carols. Penningmeester Gilda Smit en voorzitter Annelies Loth voelden zich in december zeer vereerd om als koor de nieuwe zaal van Theater Stroud 'in te wijden'.

Het concert was met 300 kaarten snel uitverkocht vertelden ze. Wat ook te danken was aan optredens van de andere prominente gasten, die belangeloos meewerkten voor een zo hoog mogelijk opbrengst voor het Willem Holtrop Hospice. Dat waren Dans en Theaterstudio Annemieke Bais, Het Kniestedt Ensemble, Rosa Ligtermoet en Paddy's Passion. Het was de tweede keer dat koor EigenWijs geld doneerde.

Meer berichten