• Alles
 • (1)
  Overig
 • (1)
  Algemeen
 • (7)
  Lezingen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (53)
  Sport
 • (4)
  Religie
 • (1)
  Evenement
 • (2)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

Laatste zomermaaldag bij Putter Stoomgemaal

zaterdag 24 augustus 10:00 t/m 16:00 uur

De laatste zomermaaldag deze vakantieperiode van het Putter Stoomgemaal wordt gehouden op zaterdag 24 augustus. De vrijwilligers willen, in de vakantietijd, nogmaals het gemaal draaiend tonen aan bezoekers.

Belangstellenden zijn welkom op het gemaal tussen 10.00 uur en 16.00 uur en de machine is in werking vanaf 11.00 uur. De aanwezige vrijwilligers geven  graag uitleg over de Arkemheense polder en het stoomgemaal. Bezoekers die na deze informatie nog vragen hebben kunnen die altijd aan de vrijwilligers stellen.

Kinderen mogen de stoker helpen het vuur gaande te houden. Door dit te doen kunnen zij een diploma als hulpstoker bemachtigen. Bezoekers die het gemaal bewonderd hebben, kunnen in de schuur onder het genot van een verfrissing het geheel op zich laten inwerken. Tevens kunnen zij de daar tentoon gestelde kleine stoommachines, miniatuur machientjes en nostalgische toestellen bewonderen.

De toegang is gratis, evenals de drankjes in de schuur, echter een bijdrage in de kosten wordt zeer op prijs gesteld. Het Putter Stoomgemaal is te vinden aan de Arlersteeg 32, 3882RS in Putten. Voor meer info zie de website www.putterstoomgemaal.nl of telefonisch 0342-414418 of 06-57621244.

Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

Rob Bosman, vrijwilliger PSG

Geachte redactie,

Wilt u in uw editie van week 34 het volgende bericht opnemen en/of vermelden in de activiteiten agenda voor zaterdag 24 augustus a.s.

De laatste zomermaaldag deze vakantieperiode van het Putter Stoomgemaal. De vrijwilligers willen, in de vakantietijd, nogmaals het gemaal draaiend tonen aan bezoekers. U bent welkom op het gemaal tussen 10.00 uur en 16.00 uur en de machine is in werking vanaf 11.00 uur. De aanwezige vrijwilligers geven u graag uitleg over de Arkemheense polder en het stoomgemaal. Heeft u na deze informatie nog vragen dan proberen zij alsnog te beantwoorden. Kinderen mogen de stoker helpen het vuur gaande te houden. Door dit te doen kunnen zij een diploma als hulpstoker bemachtigen. Heeft u het gemaal bewonderd dan kunt u in de schuur onder het genot van een verfrissing het geheel op u laten inwerken terwijl u de daar ten toon gestelde kleine stoommachines, miniatuur machientjes en nostalgische toestellen bewondert. De toegang is gratis, evenals de drankjes in de schuur, echter een bijdrage in de kosten wordt zeer op prijs gesteld. U vindt het Putter Stoomgemaal aan de Arlersteeg 32, 3882RS in Putten. Voor meer info zie de website Putterstoomgemaal of telefonisch 0342-414418 of 06-57621244

Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

Rob Bosman, vrijwilliger PSG


deel deze activiteit